De oorsprong van Medik8 huidverbeteringsproducten

Steeds meer mensen gebruiken Medik8-producten voor hun huid. Niet alleen ter bescherming, maar ook om te herstellen van allerlei huidproblemen. Maar waar komen die producten nu vandaan? En waarom helpen ze zo goed? Lees hier het hele verhaal over de oorsprong van de Medik8 huidverbeteringsproducten.

Oprichter van de Medik8-producten is Elliot Isaacs. Hij is de zoon van een apotheker en bracht in zijn jeugd veel tijd door in de apotheek en het bijbehorend laboratorium. Zo is zijn fascinatie voor biochemie, natuurlijke processen en ingrediënten en huidverzorging ontstaan. Dit resulteerde in een studie fysiologie aan de universiteit van Leeds. Onderzoek, ontwikkeling en productie van huidverbeteringsproducten waren voor hem een logisch gevolg. Een hele reeks producten volgde met opmerkelijk succes en resultaat.

Wat maakt Medik8 anders? De CSA-formule!

Oprichter Elliot Isaacs ontwikkelde de wetenschappelijk bewezen werkende formule CSA. Dit is een afkorting waarbij de C staat voor vitamine C. Vitamine C bevat antioxidanten en dat wordt verwerkt in de dagcrèmes van Medik8. Het ’s ochtends aanbrengen hiervan zorgt de hele dag voor een bescherming tegen huidveroudering, die veroorzaakt wordt door onder meer de UV-stralen van de zon.

De letter ‘S’ staat voor de S van Sunprotectionfactor (de welbekende SPF). De zon en haar stralen zijn de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. Ook als de zon niet schijnt en het bewolkt is, zijn de UV-stralen nog altijd ‘aan het werk’.

Het belangrijkste CSA-bestanddeel: vitamine A

Tenslotte staat de A in CSA voor vitamine A. Vitamine A wordt specifiek verwerkt in de verzorgingsproducten voor de nacht en in serums. Vitamine A is het belangrijkste ingrediënt in huidverbetering bij veroudering.

Ook zorgt het voor het versnellen van cellulaire vernieuwing en het verminderen van talgproductie, waardoor het tal van voordelen biedt voor uw huid. CSA is een prima werkende combinatie gebleken om huidveroudering tegen te gaan. Enkele bestsellers van Medik8 zijn C-tetra Intense, Retinol 3TR en de Advanced night restore.

De basis filosofie van een gezonde huid is dus: Vitamine C plus een SPF overdag en vitamine A ‘s nachts. Afgekort CSA.

Over de auteur

Make-up producten

Er zijn een aantal make-up producten die aangeraden worden om in huis te hebben, zodat u nooit mis kunt grijpen. In deze blog vertellen wij ...