Het is mogelijk sommige tattoos succesvol te laten verwijderen

Er zijn zowel in Nederland als wereldwijd steeds meer mensen die een tatoeage hebben. Het taboe op tattoos is in de meeste landen dan ook deels en soms helemaal verdwenen. Een tatoeage is een permanente lichaamsversiering, waarbij er onder de huidlaag inkt geïnjecteerd wordt dat in principe je hele leven blijft zitten en zichtbaar is.

Een tattoo is dan ook permanent en levenslang en daarom is het erg belangrijk dat je goed nadenkt over wat je precies wil hebben en waar en door wie je deze wil laten zetten. Er zijn echter ook scenario’s te bedenken, waarbij je achteraf toch af wil van een tatoeage. Er zijn gelukkig een aantal mogelijkheden waarbij je in sommige gevallen een tatoeage succesvol kan verwijderen.

Een tatoeage zonder kleur binnen een A5-formaat komt in aanmerking voor verwijdering

Een tatoeage is in veel gevallen niet alleen maar een versiering op het lichaam. In veel gevallen heeft een tatoeage een diepere achterliggende betekenis met soms een symbolische waarde. Het komt ook regelmatig voor dat mensen een tatoeage gebruiken als een symbool van de liefde met hun partner en de naam van de betreffende partner ook laten tatoeëren.

Sommige relaties zijn echter eindig, wat ertoe kan leiden dat ook de tattoo irrelevant wordt en mensen hiervan af willen. Een tatoeage verwijderen is mogelijk indien deze aan specifieke voorwaarden voldoet. Zo is het meestal alleen mogelijk om zwarte tatoeages te verwijderen en is ook het formaat van de tattoo afhankelijk van het succesvol verwijderen. Voor tatoeages groter dan een A5-formaat wordt dit vaak een lastig verhaal.

Een gespecialiseerde kliniek kan het beste helpen met het verwijderen van een tattoo

Met de populariteit van tattoos door de jaren heen is ook de vraag naar tattoo verwijdering steeds verder toegenomen. Er zijn tal van tattoo- en piercingshops die een verwijdering als een extra service aanbieden, maar het wordt doorgaans aangeraden om liever gebruik te maken van de diensten van een professionele kliniek die hierin gespecialiseerd is.

Tip: tattoo laten verwijderen Rotterdam

De tattoo wordt verwijderd middels een laserbehandeling die bestaat uit meerdere sessies. De laser bestraalt de huid en breekt de cellen waarin de inkt zit. Het lichaam zet vervolgens zelf een proces in werking, waarbij de inkt door het lichaam zelf wordt afgevoerd. Het natuurlijke afvoer proces vergt echter wel veel tijd en het verwijderen van een tattoo is dan ook een proces dat maanden in beslag neemt.

Over de auteur

Advies verzorging

Uw huid en haar verdiend de beste verzorgingsproducten om er voor te zorgen dat het gezond blijft. In deze blog geven wij advies over verschillende ...